edremit26°CAz Bulutlu

Son Dakika...

Ana Sayfa » Haberler » Balıkesir » CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ VE GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI AHMET AKIN’IN REFERANDUM SONUÇLARI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
17 Nisan 2017
1318 defa görüntülendi

YSK’NIN ALDIĞI KARARLA REFERANDUM ŞAİBELİ HALE GELMİŞTİR.

Ülkemiz ve halkımız açısından çok önemli olan bir referandum halkımızın rekor katılımıyla sonuçlanmıştır. Bu önemli oylamaya katılarak tercihini ortaya koyan tüm halkımıza teşekkür ediyorum.

Anayasalar toplumsal uzlaşı metinleridir. Toplumun önemli bir bölümünün anayasa üzerinde uzlaşmış olması beklenir. Bu referandumda toplumumuzun yarısı getirilen değişiklikleri reddetmiştir. Küçük bir farkla kabul edildiği görülen bu anayasa değişikliği Yüksek Seçim Kurulunun aldığı bir kararla şimdiden şaibeli hale gelmiştir.

Yasalarda yazılı açık kurallara ve kendi genelgesine aykırı olarak oylama başladıktan sonra kural değiştirilmiş olması,  mühürlü olmayan zarf ve pusulaların geçerli olduğunun açıklanması kabul edilemez. Hangi baskılar altında bu karar alınmıştır? Bunun topluma açıklanması zorunludur. Hiç kimse veya kurum yasaların üzerinde değildir. Yasa hükümlerini yok saymaya kimsenin hakkı yoktur. Halkımız bu tartışmayı sürdürecektir. Referandum bu yönüyle  şaibeli olarak şimdiden tarihe geçmiştir.

Balıkesir referanduma %90’a yakın çok yüksek bir katılım sağlayarak iradesini ortaya koymuştur. %54,5 hayır oyu vererek demokrasi ve hukuk devletinden yana tavrını göstermiştir. Bu anlamda bütün hemşerilerimi yürekten kutluyorum.

Seçimlerin eşit ve adil koşullarda yapılması, şeffaf bir şekilde yürütülüp sonuçlandırılması demokrasilerin olmazsa olmaz koşuludur. Eşitsiz, adaletli olmayan, etik değerlerin yok sayıldığı bir propaganda sürecinde iktidar partisi devletin tüm olanaklarını ölçüsüzce kullanmıştır. Halkın yarısına yönelik akıl almaz bir karalama kampanyası yürütülmüştür.

Her şeye rağmen halkımız referandumda getirilmek istenilen tek adam rejimine güçlü bir şekilde destek vermemiştir. Sonuçlar biz siyasetçilere demokrasi ve hukuk devletini korumak için önemli bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluğun bilincinde olarak bundan sonra da halkımızın ve ülkemizin yararına çalışmalarımıza devam edeceğiz ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz.

İlgili Terimler : , ,

SEN SÖYLE ERMAN, BABAN KAÇ PARAYA ULUSAL BASINDA

SEN SÖYLE ERMAN, BABAN KAÇ PARAYA ULUSAL BASINDAKörfezde Hakimiyet Gazetesi sahibi Erman Uysal, kendi gazetesinden yaptığı haberde

Edremit Türkiye Cumhuriyeti de Havran Muz Cumhuriyeti mi..?