Son Dakika...

Ana Sayfa » Haberler » Balıkesir » CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ VE GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI AHMET AKIN’IN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
29 Nisan 2017
1512 defa görüntülendi

TEK ADAM REJİMİNDE EMEK HAKLARI YENİ RİSKLERLE KARŞI KARŞIYA KALACAKTIR

Demokrasi ve özgürlük alanını daraltan bir anayasa değişikliğinin hemen arkasından kutladığımız 1 Mayıs İşçi Bayramında emekçilerimiz AKP döneminde yaşadıkları hak kayıplarını alanlarda dile getirecekler. AKP iktidarı dönemi boyunca zaten baskı altında tutulan emek haklarını anayasa değişikliği ile birlikte yeni tehditler bekliyor.

1 Mayıs İşçi Bayramını ülkemiz tarihinin en yüksek işsiz sayısı ile kutluyoruz. En son yayınlanan istatistiklerde resmi işsizlik oranı %13’e yükselmiş, geniş tanımlı işsizlik oranı ise %21,4 olmuştur. İşsiz sayısı 7 milyonu aşarak rekor kırmıştır. Bir iş bulup çalışanların da %32,5’u kayıt dışı.

İŞ KAZALARI “FITRAT” DEĞİLDİR

İş kazaları can almayı artarak sürdürüyor. İş kazalarında 2015 yılında 1730 işçi can verirken, 2016 yılında 1970 işçi yaşamını yitirmiştir. Tamamının önlenebilir olduğu bilinen iş kazalarını ve iş kazalarında ölümleri AKP kader ve fıtrat olarak kabul ediyor. İş kazalarında ölümlerin her yıl artması AKP’nin bu bakış açısının ürünüdür.

Emek haklarını koruyup, geliştirecek olan; çalışanların hak ve çıkarlarını savunan sendikalar  baskı altında tutulmaktadır. Taşeronlaşmanın alabildiğine genişlediği AKP döneminde sendikalar önemli oranda güç kaybetmişlerdir. Bugün için ülkemizde işçilerimizin sadece  %12’si sendikalıdır. Toplusözleşmeden yararlanan işçi sayısı ise çok daha düşüktür. İşçiler üzerinde uygulanan sendikal baskılar her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır.

EMEK HAKLARI DEMOKRASİ İÇERİSİNDE GELİŞEBİLİR

Emek hakları demokratik süreçlerde gelişebilir. Emek mücadelesi aynı zamanda demokrasi ve özgürlük mücadelesidir.

Bu düşüncelerimle 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyor, bu 1 Mayıs’ın emek ve demokrasi mücadelesinin tekrar yükseldiği günlerin başlangıcı olmasını diliyorum.

BALIKESİR’DE HANGİ MASAJ SALONUNDA FUHUŞ KAYDA ALINDI..?

BALIKESİR’DE HANGİ MASAJ SALONUNDA FUHUŞ KAYDA ALINDI..?Balıkesir ilinde masaj salonu adı altında fuhuş yaptığı video kaydına alınan

ERDAL ÖNDER 2019’A BUGÜNDEN DAMGASINI VURDU..?

ERDAL ÖNDER 2019’A BUGÜNDEN DAMGASINI VURDU..?Ak Parti Havran İlçe Başkanı Erdal Önder akşam saatlerinde facebook sayfasından